VIDEO

Curtea de Apel a dispus reluarea examinării cauzei pe numele lui Dorin Chirtoacă

Curtea de Apel a dispus reluarea examinării cauzei pe numele lui Dorin Chirtoacă
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 21.09.2017 20:26
Situaţie incertă în cazul lui Dorin Chirtoacă. La Curtea de Apel urma să se decidă astăzi dacă primarul suspendat rămâne sau nu în arest la domiciliu, însă o hotărâre în acest sens nu a fost luată. Asta pentru că, potrivit avocaţilor lui Chirtoacă, pe masa judecătorilor nu erau toate materialele dosarului. De cealaltă parte, procurorul de caz afirmă că, potrivit procedurii, acest lucru nu este necesar.

Avocata lui Chirtoacă afirmă că, în cadrul şedinţei a făcut referire la un articol din Codul de Procedură Penală şi a cerut eliberarea clientului său, întrucât judecătorilor nu le-au fost prezentate materialele care ar confirma legalitatea aplicării măsurii preventive. „Cu toate acestea, judecătorii au luat parte procurorului”, afirmă apărătoarea.

Părerea avocatei a fost împărtăşită şi de Dorin Chirtoacă.

Procurorul anticorupţie care instrumentează dosarul afirmă însă contrariul.

Recursul avocaţilor împotriva deciziei Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, va fi examinat luni, 25 septembrie. Dorin Chirtoacă este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. El a fost reţinut pe 25 mai şi este cercetat în arest la domiciliu.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI