Un fost primar de Truşeni, trimis în judecată pentru delapidarea terenurilor din rezervele administraţiei publice locale

Un fost primar de Truşeni, trimis în judecată pentru delapidarea terenurilor din rezervele administraţiei publice locale
Sursa: jurnal.md Foto: shutterstock.com 18.09.2017 10:41
Cauza penală de învinuire a două persoane de comiterea escrocheriei şi delapidarea averii străine, ambele infracţiuni comise în proporţii deosebit de mari, a fost finalizată şi trimisă în judecată.

Inculpaţii au fost reţinuţi la finele lui noiembrie 2016, în rezultatul unei operaţiuni, realizate de comun cu Direcţia Investigare Fraude Economice a Inspectoratului Naţional de Investigaţii.

Unul dintre inculpaţi a deţinut în perioada anilor 1999-2011 funcţia de primar al comunei Truşeni, iar celălalt a fost inginer cadastral, specializat în geodezie.

„Bănuiţii identificau loturi de teren din comuna Truşeni, pe care ilegal le comercializau persoanelor cointeresate în achiziţia loturilor pentru construcţia caselor de locuit, iar documental indicau că le-au fost atribuite gratuit. Loturile erau comercializate prin intermediul persoanelor terţe, la preţul de circa 10-15 mii de dolari per lot. Pentru conferirea legalităţii, unul dintre inculpaţi, perfecta dosarul tehnic al imobilului, în temeiul deciziei false şi lipsa beneficiarului, după care întocmeau dosarul tehnic al imobilului, acesta fiind prezentat către ÎS „Cadastru” pentru înregistrare”, se arată într-un comunicat.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI