Şedinţa de judecată a început cu vizionarea şi audierea înregistrării în care Platon ar fi încercat să-i corupă pe mascaţii de la Pantera. Deşi procurorul a prezentat stenograma convorbirii afaceristului cu doi dintre ofiţeri, avocatul lui Veaceslav Platon afirmă că aceasta nu corespunde realităţii, iar mai multe cuvinte ar lipsi.

Totuşi, din înregistrarea făcută de mascaţi se înţelege că Platon rosteşte numele lui Ilan Şor, dar şi alte cuvinte care nu se regăsesc în stenograma care stă la baza învinuirii adusă de procurori. În act scrie că nu se desluşeşte înregistrarea.

După ce procurorul şi-a prezentat toate probele, avocaţii lui Platon au venit cu un şir de cereri. Ei solicită să fie efectuată expertiza fonoscopică, pentru a desluşi toată convorbirea lui Platon cu angajaţii Detaşamentului cu Destinaţie Specială Pantera, dar şi expertiza tehnică pentru a depista dacă materialul audio nu a fost supus unor modificări. Totodată, apărătorii cer ca Veaceslav Platon să compară în faţa instanţei pentru a depune mărturii.

Deciziile cu privire la cererile avocaţilor vor fi pronunţate pe data de 20 septembrie. Amintim că, pe 26 iulie Veaceslav Platon a fost înlăturat de la proces pentru că ar fi încălcat ordinea în şedinţă. La fel s-a întâmplat şi în timpul examinării primului dosar intentat pe numele său cu privire la frauda de la BEM, atunci când judecătorii l-au eliminat, deoarece nu s-ar fi supus unor cerinţe.