Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Dorin Chirtoacă

Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Dorin Chirtoacă
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 12.09.2017 10:26
Dorin Chirtoacă se va afla în arest la domiciliu încă 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi după ce procurorii anticorupţie au depus un demers în acest sens. Tot azi, avocaţii primarului suspendat au cerut ca instanţa să-i permită lui Chirtoacă să părăsească ţara pentru câteva zile. Solicitarea a fost însă respinsă de Judecătoria Chişinău. 

Avocaţii lui Chirtoacă au mai cerut înlăturarea procurorului de caz din proces, însă şi această solicitare a fost respinsă. După şedinţă, procurorul anticorupţie Dumitru Robu a refuzat să comenteze cererea de înlăturare din proces, dar s-a referit la necesitatea de prelungire a măsurii preventive. 

Cu toate acestea, Dorin Chirtoacă afirmă că acuzatorii nu aveau temei pentru a solicita prelungirea mandatului de arestare. 

Cât despre cererea de a părăsi Republica Moldova, Chirtoacă a motivat-o printr-o invitaţie de a participa la Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale din Europa. 

Unul dintre avocaţii lui Dorin Chirtoacă susţine că, odată cu respingerea cererii, Republica Moldova va apărea într-o lumină proastă. 

Dorin Chirtoacă este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. El a fost reţinut pe 25 mai şi este cercetat în arest la domiciliu.

ULTIMELE ŞTIRI