Recursul avocaţilor lui Chirtoacă, privind suspendarea din funcţia de primar, ADMIS parţial de Curtea de Apel; Dosarul ajunge pe masa Curţii Constituţionale

Recursul avocaţilor lui Chirtoacă, privind suspendarea din funcţia de primar, ADMIS parţial de Curtea de Apel; Dosarul ajunge pe masa Curţii Constituţionale
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 08.08.2017 15:53
Curtea de Apel a admis parţial recursul apărătorilor lui Dorin Chirtoacă, privind suspendarea acestuia din funcţia de primar general al capitalei. În continuare, cauza privind suspendarea primarului va ajunge pe masa magistraţilor de la Curtea Constituţională.

Chirtoacă rămâne însă suspendat din funcţia de primar, întrucât judecătorii au respins cererea avocaţilor privind anularea încheierii din 28 iulie, emisă de judecătoria Chişinău, sediul Buiucani.

Avocaţii edilului suspendat consideră că articolul 33 din Legea cu privire la administraţia publică locală, prin care instanţa are dreptul de a suspenda din funcţie primarul general al capitalei, este neconstituţional. 

„Vom merge la Curtea Constituţională pentru a demonstra că suspendarea mea este ilegală şi neconstituţională, că prin aceasta Procuratura a făcut abuz în serviciu. În cazul meu nu este cineva de-asupra mea decât cetăţenii Chişinăului”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Precizăm că Dorin Chirtoacă a fost pus sub învinuire în dosarul parcărilor cu plată din capitală. Reprezentanţii CNA spun că Chirtoacă i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor ce urmau să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chişinău, să semneze contractul cu firma EME PARKLEITSYSTEM GmbH fără avizul Consiliului municipal.

Totodată, CNA susţine că primarul municipiului Chişinău a avizat pozitiv certificatele de urbanism pentru proiectarea lucrărilor, în conformitate cu contractul de parteneriat public-privat dintre Primăria municipiului Chişinău şi compania respectivă.
 
La rândul său, această companie ar fi devenit câştigătoare în urma unor acţiuni concertate dintre responsabili din Primăria capitalei, agenţi economici şi omul de afaceri care gestiona din umbră această companie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI