Un fost deputat a fost trimis în judecată pentru că ar fi prejudiciat bugetul statului cu 700 de mii de lei

Un fost deputat a fost trimis în judecată pentru că ar fi prejudiciat bugetul statului cu 700 de mii de lei
Sursa: jurnal.md Foto: dcnews.ro 23.08.2017 11:04
Fostul deputat Pantelei Sandulachi va compărea în faţa magistraţilor. Acesta a ajuns pe banca învinuiţilor pentru că ar fi cu prejudiciat bugetul de stat cu 700 de mii de lei.
 
Potrivit unui comunicat, în anul 2012, Curtea de Apel Chişinău a obligat statul să-i achite fostului deputat Sandulachi un prejudiciu moral şi material în valoare de 400 de mii de euro pentru tergiversarea examinării unui dosar de-al sau. Chiar dacă decizia instanţei nu era irevocabilă, Ministerul Finanţelor a dispus executarea acesteia şi a transferat pe contul bancar al fostului deputat suma de 6 250 480 lei moldoveneşti.
 
„Procuratura Generală a contestat la Curtea Supremă de Justiţie decizia Curţii de Apel Chişinău, care lăsa bugetul de stat fără mai bine de 6 miioane de lei. În consecinţă, după mai multe procese de judecata CSJ a decis ca Sandulachi să primească doar 1000 euro, iar restul banilor să-i restituie statului. Cunoscând despre decizia CSJ, având în cont încă peste 990 000 de lei din cei 6 250 480 de lei ce reprezintă echivalentul sumei de 399 000 de euro, fostul deputat a ridicat în ziua imediat următoare de pe contul său bancar 700 de mii de lei, pe care i-a folosit în scopuri personale”, se mai notează în comunicat. 
 
Dacă fostul deputat va fi găsit vinovat, acesta riscă de la trei până la opt ani de detenţie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI