VIDEO

Veaceslav Platon, din nou în faţa instanţei: A depus plângeri împotriva administraţiei Penitenciarului nr. 13

Veaceslav Platon, din nou în faţa instanţei: A depus plângeri împotriva administraţiei Penitenciarului nr. 13
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 22.08.2017 19:38
Veaceslav Platon a ajuns din nou în faţa instanţei cu plângeri împotriva administraţiei Penitenciarului nr. 13. El afirmă că şeful închisorii inventează tot felul de motive pentru a-l lipsi de dreptul la întrevedere cu rudele, dar şi cu avocaţii săi. De cealaltă parte, juristul penitenciarului neagă totul şi cere respingerea solicitărilor.

În una dintre plângeri, Platon cere anularea unei sancţiuni aplicate de administraţia închisorii prin care a fost lipsit pentru trei luni de dreptul la întrevederi cu soţia sa. Asta după ce Platon nu s-ar fi supus unor somaţii ale mascaţilor în timp ce era escortat pe coridorul Judecătoriei Chişinău. „Totul s-a întâmplat altfel”, afirmă însă Platon.

De cealaltă parte, juristul instituţiei a declarat că Platon ar fi comis o abatere disciplinară, fapt pentru care a cerut instanţei să respingă solicitarea. Aceeaşi poziţie a avut-o şi procurorul de caz. Ulterior, judecătoarea Elena Costiuc a examinat plângerea lui Veaceslav Platon cu privire la restricţionarea accesului avocaţilor săi în penitenciar, dar şi limitarea duratei întrevederilor.

Mai mult, Platon a declarat că abia la Curtea de Apel are posibilitatea să facă cunoştinţă cu dosarul în care a fost condamnat de prima instanţă la 18 ani de închisoare şi să îşi formeze o poziţie de apărare cu avocaţii săi.

Procurorul, dar şi reprezentantul penitenciarului au cerut respingerea solicitării ca nefondată. Totodată, instanţa a obligat juristul instituţiei să prezinte agenda vizitelor tuturor avocaţilor care au putut intra în penitenciar în zilele în care apărătorii lui Platon nu au avut acces. Cea de-a treia plângere a deţinutului a vizat limitarea accesului la informaţie. După şedinţă, unul dintre avocaţii lui Veaceslav Platon a declarat că pe parcursul detenţiei, clientului său îi sunt încălcate sistematic drepturile.

Instanţa a anunţat că va pronunţa deciziile cu privire la plângerile lui Veaceslav Platon pe 7 septembrie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI