Maia Sandu, despre decizia CSM de a o demite pe Domnica Manole: „Este mesajul regimului către puţinii judecători din sistem care nu sunt controlaţi de Plahotniuc”

Maia Sandu, despre decizia CSM de a o demite pe Domnica Manole: „Este mesajul regimului către puţinii judecători din sistem care nu sunt controlaţi de Plahotniuc”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 04.07.2017 17:09
„Guvernarea s-a apucat de „curăţarea” sistemului judecătoresc. Cum face asta? Simplu: Oleg Melniciuc, cercetat pentru îmbogăţire ilicită, este lăsat în funcţie pentru a „judeca” oamenii în continuare, iar judecătoarea Domnica Manole este demisă din funcţie pentru că a adoptat o decizie care obliga instituţiile statului să respecte legea şi să organizeze referendumul în favoarea căruia s-a pronunţat un număr impunător de oameni”. Astfel comentează lidera PAS, Maia Sandu, decizia de astăzi a CSM, prin care magistrata Domnica Manole a fost declarată incompatibilă cu funcţia de judecător.

Potrivit Maiei Sandu, demiterea Domnicăi Manile este un mesaj transmis de regim către puţinii judecători din sistem care nu sunt controlaţi de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„Aceasta este marea „reformă” a justiţiei despre care povestesc peste tot în lume autorităţile. Nu ţinem partea unui judecător sau a altuia. Vorbim despre cazuri concrete şi evidente de profanare a legii şi a noţiunii de justiţie. Asemenea acţiuni nu vor face mai popular Partidul Democrat - un partid de doi bani şi trei procente. Iar socialistul Dodon este prea ocupat cu săparea tranşeelor între cetăţenii Republicii Moldova ca să-şi amintească de promisiunile din campanie de a elimina din sistem judecătorii corupţi şi de a promova oameni integri”, a menţionat Maia Sandu.

Precizăm că astăzi Consiliul Superior al Magistraturii a declarat-o pe judecătoarea Curţii de Apel Chişinău Domnica Manole incompatibilă cu funcţia pe care o deţine şi a decis să propună şefului statului demiterea ei. Asta în urma examinării a două avize negative ale Serviciului de Informaţii şi Securitate, despre care Manole spune că sunt falsuri. Cu lacrimi în ochi, judecătoarea a declarat că este un abuz şi o răfuială politică pentru decizia de anul trecut privind obligarea Comisiei Electorale Centrale de a iniţia referendumul solicitat de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr. 

ULTIMELE ŞTIRI