La Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, urma să continue examinarea dosarului în care Platon este învinuit de tentativă de escrocherie. Şedinţa însă nu a avut loc, deoarece în faţa instanţei nu s-a prezentat nici unul dintre cei trei avocaţi ai afaceristului. Judecătoarea a anunţat că unul dintre apărători a cerut să-i fie reziliat temporar contractul cu Veaceslav Platon, întrucât nu dispune de timp, iar altul a anunţat instanţa că este în concediu.

Totodată, pe masa Galinei Moscalciuc a ajuns şi cel de-al treilea dosar intentat pe numele lui Platon, cu privire la coruperea mascaţilor, iar acuzatorul de stat a cerut conexarea celor două cauze penale. O decizie în acest sens va fi luată la şedinţa următoare, care va avea loc pe 6 iulie. Şi de această dată acuzatorul de stat a fugit de ochii presei.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, în luna decembrie a anului trecut, în timp ce se afla în biroul de aşteptare din incinta Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, Veaceslav Platon ar fi avut o discuţie cu doi ofiţeri ai Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera”. El le-ar fi promis apartamente în capitală, automobile sau câte cinci mii de euro pentru a-i permite acţiuni interzise în cadrul întâlnirilor cu avocaţii, dar şi pentru a avea acces la un telefon mobil. Dialogul dintre Platon şi mascaţi a fost filmat cu o cameră ascunsă chiar de ofiţeri. 

Unul dintre avocaţii lui Platon a declarat că învinuirea adusă clientului său este ridicolă. Avocatul s-a arătat deranjat şi de faptul că mascaţii filmau chiar şi în timpul discuţiilor confidenţiale dintre apărător şi client.

Totodată, apărătorul a declarat că Platon a fost interogat în cadrul unui alt dosar, al patrulea la număr, cu privire la Moldova Agroindbank. El este bănuit de escrocherie şi spălare de bani, la fel ca şi în dosarul de la Banca de Economii în care a fost condamnat la 18 ani de închisoare.

Deocamdată, nu se cunoaşte dacă Platon va fi recunoscut drept învinuit.