Sentinţa motivată în dosarul aşa-numitului grup Petrenco

Sentinţa motivată în dosarul aşa-numitului grup Petrenco
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 28.07.2017 21:25
Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Râşcani a pronunţat astăzi sentinţa motivată în dosarul aşa-numitului grup Petrenco. Fostul deputat Grigore Petrenco a spus că este vorba despre 130 de pagini, iar în termen de 15 zile, urmează să atace hotărârea la Curtea de Apel Chişinău.

Amintim că, acum o lună, Judecătoria Chişinău i-a condamnat pe membrii aşa-zisului grup Petrenco la închisoare cu suspendare pe o perioadă de la trei la patru ani şi jumătate, precum şi la plata unor amenzi de până la 10.000 de lei.

Organizaţia Amnesty International Moldova a declarat că sentinţa în acest caz are un caracter tendenţios şi conţine mai multe abateri de la standardele internaţionale. Fostul deputat Grigore Petrenco şi alţi opt participanţi la un protest organizat în faţa Procuraturii Generale au fost reţinuţi pe 6 septembrie 2015, fiind învinuiţi de dezordini în masă.

După şase luni de detenţie în Penitenciarul nr. 13, în februarie 2016, ei au fost plasaţi în arest la domiciliu, iar din luna aprilie a anului trecut au fost cercetaţi sub control judiciar. 

ULTIMELE ŞTIRI