Şedinţa a început cu o cerere din partea lui Veaceslav Platon pentru a întrerupe procesul, întrucât avocaţii săi se aflau la Curtea de Apel. Acolo, împreună cu Platon, urmau să studieze materialele dosarului în care afaceristul a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Galina Moscalciuc i-a respins însă solicitarea, fapt pentru care inculpatul a cerut recuzarea judecătoarei.

Tot atunci, instanţa a prelungit mandatul de arestare pe numele unui presupus complice de-al lui Platon. Şedinţa a continuat, iar procurorul de caz i-a citit afaceristului învinuirea adusă în dosarul cu privire la coruperea mascaţilor de la „Pantera”. Întrebat dacă îşi recunoaşte vina, Platon a refuzat să vorbească, motivând că-i lipsesc apărătorii. La replica judecătoarei că în proces este prezent un avocat din oficiu, Platon a cerut înlăturarea acestuia. Moscalciuc a respins şi această solicitare. După ce instanţa a dispus audierea martorilor acuzării, un presupus complice de-al lui Platon a cerut recuzarea judecătoarei.

Cererea de recuzare a fost respinsă, iar dosarul a revenit la Galina Moscalciuc. Părţile în proces au revenit în şedinţă, iar Veaceslav Platon a insistat că nu vrea să fie reprezentat de avocatul din oficiu. Judecătoarea i-a refuzat din nou solicitarea şi i-a calificat acţiunile drept abuzive. Ulterior, Moscalciuc s-a referit la mai multe preîntâmpinări pe care i le-a făcut lui Platon şi l-a eliminat din şedinţă.

Procesul a continuat şi la fel ca în cazul primului dosar iniţiat pe numele lui Platon, martorii acuzării au fost audiaţi în lipsa acestuia. În faţa instanţei au compărut doi angajaţi ai unei companii de asigurări. Este vorba despre şeful secţiei juridice, dar şi despre avocatul firmei. Ambii au făcut referire la secretul anchetei şi au refuzat să ofere detalii.

Procurorul de caz a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor. Următoarea şedinţă a fost numită pentru 28 iulie, atunci când va continua audierea martorilor acuzării.