VIDEO

Doi poliţişti reţinuţi pentru trafic de droguri ar beneficia de protecţia şefului adjunct al IGP

Doi poliţişti reţinuţi pentru trafic de droguri ar beneficia de protecţia şefului adjunct al IGP
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 26.07.2017 21:16
Doi poliţişti reţinuţi acum două zile, fiind bănuiţi de trafic de droguri, ar putea scăpa de pedeapsă. Potrivit portalului de ştiri Omega, inspectorii prinşi cu stupefiante ar beneficia de protecţia şefului adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, dar şi de cea a unor procurori. Sursa menţionează că şi ei ar fi implicaţi în schema ilegală. 

Portalul Omega notează că informaţiile au fost confirmate de o sursă sigură din cadrul Departamentului Operaţiuni Speciale al Ministerului de Interne. În prezent, atât şefii instituţiei, cât şi anumiţi procurori ar depune eforturi majore pentru a-i elibera pe cei doi poliţişti suspectaţi de trafic de droguri.

Omega mai scrie că de acest caz s-ar ocupa procurorul Aurel Ciocan, însă un interes sporit l-ar manifesta şi procurorul Liliana Partole, întrucât ea ar folosi diferite metode pentru a nu permite reţinerea poliţiştilor. De asemenea, portalul menţionează că şi conducerea ministerului ar fi interesată în continuarea schemei de punere în circulaţie a drogurilor în cluburile de noapte din capitală.

Potrivit aceluiaşi site, deşi ofiţerii de investigaţie ar şti că din grupare fac parte şapte persoane, totuşi, Ministerul Afacerilor Interne a anunţat despre reţinerea doar a două persoane, dintre care una ar fi fost eliberată între timp. Implicat în schemă ar fi aşa-zisul grup „Cavcaliuc”, iar toate ilegalităţile ar fi comise sub acoperirea funcţiei sale de şef adjunct al IGP.

Procurorul Liliana Partole nu a răspuns la niciunul dintre cele două numere de serviciu, iar şeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, avea telefonul deconectat. La rândul său, procurorul Aurel Ciocan a declarat că nu investighează acest caz.

Şi ofiţerul de presă al MAI, Alina Zbancă, a negat informaţiile apărute pe site-ul Omega, subliniind că Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al ministerului i-a reţinut pe cei doi angajaţi şi nu are cum aceeaşi instituţie să contribuie la eliberarea lor.

Gheorghe Cavcaliuc a mai apărut în vizorul presei după ce şi-a ridicat într-un an o casă de vacanţă de lux. Imobilul se află pe teritoriul unei aşa-zise întovărăşiri pomicole de lângă comuna Truşeni, municipiul Chişinău. Potrivit declaraţiei cu privire la venituri şi proprietăţi, lotul deţinut de şeful adjunct al IGP ar avea o valoare cadastrală de 304 lei. Colonelul a mai declarat un automobil Mercedes produs în 2013, pe care l-ar fi cumpărat cu aproximativ 500 de mii de lei. Cavcaliuc a spus că a adunat banii pentru casă din salariu, deoarece munceşte de 17 ani. 

ULTIMELE ŞTIRI