Un procuror şi un poliţist, pe banca acuzaţilor; De ce sunt învinuiţi cei doi

Un procuror şi un poliţist, pe banca acuzaţilor; De ce sunt învinuiţi cei doi
Sursa: jurnal.md Foto: universuljuridic.ro 18.07.2017 09:32
Procuratura Generală a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a unui procuror pentru tragerea cu bună-ştiinţă la răspundere penală a unei persoane nevinovate.

Totodată, pe banca acuzaţilor va compărea şi un poliţist, fiind învinuit de falsificarea unor acte procesuale în dosarul de omor, contribuind astfel la tragerea neîntemeiată la răspundere penală a cetăţeanului Andrei Crăciun.

„În 2007, în cadrul investigării unui caz de omor al unei persoane şi tentativei de omor, în aproprierea oraşul Durleşti, al unei alte persoane, procurorul respectiv, nu a luat toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă a circumstanţelor cauzei întru stabilirea adevărului şi a pus neîntemeiat sub învinuire o persoană, iar ulterior a remis cauza penală în privinţa acesteia în instanţa de judecată”, se  arată într-un comunicat.

Astfel, bărbatul a fost recunoscut vinovat de comiterea infracţiunii incriminate, fiind condamnat la 21 ani închisoare, iar în 2013, după ce s-a aflat în detenţie mai bine de cinci ani, acesta a fost achitat.

Cei doi riscă până la 7 ani închisoare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI