Fostul preşedinte al raionului Criuleni urmează să compară în faţa instanţei; Dosarul, trimis în judecată

Fostul preşedinte al raionului Criuleni urmează să compară în faţa instanţei; Dosarul, trimis în judecată
Sursa: jurnal.md Foto: jurnalistii.ro 12.07.2017 12:54
Fostul Preşedinte al Consiliului raional Criuleni  va compărea pe banca acuzaţilor pentru corupere pasivă în proporţii deosebit de mari, anunţă reprezentanţii Procuraturii Generale.  

Totodată, în faţa instanţei va compărea şi fostul vicepreşedinte al CRC, dar şi un manager de proiecte, finanţate de UE. Aceştia sunt acuzaţi de complicitate la comiterea coruperii pasive şi, respectiv, coruperii active.

Potrivit procurorilor, în 2014, preşedintele raionului Criuleni a extorcat 50 000 euro de la managerul proiectelor „CBCRuR Waste”, în care CRC are calitatea de lider al partenerilor din Romania şi Ucraina şi „CRING” - proiect în care CRC a beneficiat de fonduri europene în calitate de partener.

„În schimbul acestei sume, preşedintele garanta transferul de către Consiliul Raional Criuleni în conturile proiectelor respective a sumei de 2,7 milioane lei, ce constituie partipaţia de 10% a consiliului la finanţare a proiectelor”, se arată într-un comunicat.

Amintim că bănuiţii au fost reţinuţi pe 26 aprilie curent. Dacă va fi găsit vinovat, fostul preşedinte împreună cu vicepreşedintele Consiliului raional Criuleni riscă până la 15 ani închisoare. Managerul de proiecte riscă să stea după gratii până la 12 ani închisoare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI