Dosarul Petrenco: Fostul deputat, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu suspendare; Şi ceilalţi membri ai aşa-numitului grup şi-au primit sentinţa

Dosarul Petrenco: Fostul deputat, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu suspendare; Şi ceilalţi membri ai aşa-numitului grup şi-au primit sentinţa
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 28.06.2017 17:28
Fostul deputat Grigore Petrenco a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost anunţată acum câteva clipe. Totodată, Grigore Petrenco a primit şi o amendă în valoare de 10 mii de lei. Tot astăzi, au fost pronunţate şi sentinţele pentru ceilalţi membri ai aşa-numitului grup Petrenco.

Câte trei ani de închisoare cu suspendare au primit activiştii Andrei Druzi, Alexandru Roşco, Vladimir Jurat şi Oleg Buznea.

Activistul civic Mihail Amerberg a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, fiind sancţionat şi cu o amendă în valoare de 8000 de lei. Aceiaşi sentinţă a primit şi activistul Pavel Grigorciuc.

Grigore Petrenco a spus că această sentinţă de condamnare este ilegală, precizând că decizia este o răfuială politică. De asemenea, fostul deputat a anunţat că va ataca decizia la Curtea de Apel.

„Nu suntem de acord cu această decizie. Este o sentinţă ilegală. Astăzi judecătorii au demonstrat că îndeplinesc comenzi politice, nu a fost nicio probă. Este o sentinţă foarte dură. Nu am aşteptat nimic bun de la aceşti judecători. Este o răfuială personală a lui Plahotniuc. Noi vom continua lupta noastră politică. Plahotniuc a mai făcut o greşeală. Va fi şi o reacţie din partea comunităţii internaţionale”, a spus Grigore Petrenco.

După pronunţarea sentinţei, procurorul pe acest caz a menţionat că va examina toate argumentele instanţei şi după asta ar urma să decidă dacă va ataca decizia magistraţilor.

Amintim că  fostul deputat Grigore Petrenco şi alţi participanţi la un protest organizat în faţa Procuraturii Generale au fost reţinuţi pe 6 septembrie 2015, fiind învinuiţi de organizarea dezordinilor în masă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI