Dorin Chirtoacă, în continuare în arest la domiciliu; Curtea de Apel a respins recursul avocaţilor primarului

Dorin Chirtoacă, în continuare în arest la domiciliu; Curtea de Apel a respins recursul avocaţilor primarului
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 28.06.2017 15:26
Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins recursul avocaţilor şi a menţinut decizia Judecătoria Chişinău.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut după mai multe percheziţii care au fost desfăşurare în biroul şi locuinşa sa. Edilul capitalei este bănuit în dosarul parcărilor cu plată din capitală.
 
Reprezentanţii CNA spun că Chirtoacă i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor ce urmau să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chişinău, să semneze contractul cu firma EME PARKLEITSYSTEM GmbH fără avizul Consiliului municipal.

Totodată, CNA susţine că primarul municipiului Chişinău a avizat pozitiv certificatele de urbanism pentru proiectarea lucrărilor, în conformitate cu contractul de parteneriat public-privat dintre Primăria municipiului Chişinău şi nerezidenta EME PARKLEITSYSTEM GmbH.
 
La rândul său, această companie ar fi devenit câştigătoare în urma unor acţiuni concertate dintre responsabili din Primăria capitalei, agenţi economici şi omul de afaceri care gestiona din umbră EME PARKLEITSYSTEM GmbH.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI