Examinarea subiectului a durat nici mai mult, nici mai puţin de două minute. În cele câteva momente deputaţii parcă au evitat să discute pe marginea candidaturii şi s-au grăbit să treacă la procedura de vot.

Potrivit procedurii, candidatura lui Victor Micu urmează să fie votată şi de către plenul Parlamentului. Contactat telefonic pentru a ne spune ce va face dacă va fi numit judecător la CSJ, Victor Micu a declarat că nu a decis încă, dar cel mai probabil, îşi va încheia mandatul la CSM, după care va pleca la Curtea Supremă de Justiţie.

Amintim că la începutul acestei luni, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au decis prin vot ca Victor Micu, actualul şef al CSM, să ocupe fotoliul de magistrat la Curtea Supremă de Justiţie. Micu a avut doi contracandidaţi, iar concursul s-a desfăşurat cu scântei. Motivul: unul dintre contracandidaţi, magistratul Judecătoriei Chişinău, Gheorghe Balan, cunoscut pentru viziunile sale critice faţă de sistem, a cerut ca Micu să nu participe la concurs, deoarece este vizat într-o plângere depusă de el la Procuratura Generală şi la Procuratura Anticorupţie şi respectiv, să fie amânată desfăşurarea competiţiei pentru o altă dată, demers care a fost respins.

Victor Micu a exercitat anterior funcţia de preşedinte al fostei Judecătorii a sectorului Râşcani al capitalei. În cazul în care Micu va alege să plece de la CSM la Curtea Supremă de Justiţie înainte să îi expire mandatul, în Consiliul Superior al Magistraturii ar putea accede membrul supleant, controversatul judecător CSJ Ion Druţă, implicat în mai multe dosare de prejudiciere a bugetului de stat.