La începutul şedinţei, judecătoarea Galina Moscalciuc a citit o scrisoare expediată prin fax de către angajaţii penitenciarului în care se arată că Platon nu poate participa la şedinţă, întrucât s-ar fi intoxicat.

Fapt confirmat în document şi de medicul închisorii. Ulterior, avocatul unui presupus complice de-al lui Veaceslav Platon a solicitat din nou termen pentru clientul său ca să studieze materialele dosarului. Moscalciuc a admis cererea şi a decis ca toţi cei trei inculpaţi pot studia cauza pe toată durata procesului. Cu toate acestea, unul dintre avocaţii lui Platon susţine că decizia este o simplă formalitate, iar dreptul la apărare este sfidat.

Următoarea şedinţă va avea loc pe 29 iunie. Potrivit acuzatorilor, deţinând pachetul majoritar al mai multor companii de asigurări, Veaceslav Platon ar fi intenţionat să sustragă milioane de lei de pe conturile acestora. El ar fi acţionat în complicitate cu două persoane. Una dintre acestea se află în arest preventiv, iar alta - sub control judiciar. Procurorii spun că pentru infracţiunea comisă inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Veaceslav Platon a fost implicat astăzi într-un alt proces la Judecătoria Chişinău, sediul Centru, în care urma să fie examinată cererea acestuia privind anularea sancţiunii prin care este lipsit de colete. Afaceristul a fost sancţionat pentru că ar fi păstrat în celulă obiecte interzise, fapt negat de către Platon. În faţa instanţei urmau să compară patru angajaţi ai Penitenciarului nr. 13 care au efectuat percheziţii în celula lui Platon. Şedinţa a fost însă amânată pentru luna septembrie, întrucât procurorul nu s-a prezentat.