Fostul viceministru al Afacerilor Interne, Veaceslav Ceban, reţinut de CNA: Acesta este acuzat de corupţie

Fostul viceministru al Afacerilor Interne, Veaceslav Ceban, reţinut de CNA: Acesta este acuzat de corupţie
Sursa: jurnal.md Foto: mai.gov.md 25.06.2017 18:26
Fostul viceministru al Afacerilor Interne, Veaceslav Ceban, a fost reţinut de CNA. Funcţionarului i se incriminează că ar fi trebuit să primească prin intermediul finului de cununie zeci de mii de euro mită pentru a soluţiona favorabil un dosar.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, un angajat al Serviciului Vamal, finul de cununie al fostului viceministru, ar fi extorcat şi primit 60 000 de euro sub pretextul că ar avea influenţă, prin intermediul naşului, asupra unor procurori, în vederea emiterii unei decizii de scoatere de sub urmărire penală şi clasare a procesului penal, în care denunţătorul este învinuit de fabricarea şi punerea în circulaţie a multiplelor carduri bancare.

Dat fiind faptul că denunţătorul nu dispunea de suma respectivă, întelegerea a ajuns până la vânzarea apartamentului pentru a face rost de bani. Vameşul ar fi găsit şi un cumpărător pentru acel imobil, care, însă, nu a putut fi vândut din motiv că era înregistrat pe o terţă persoană.

Ulterior, dând asigurări că problema procesului penal poate fi soluţionată prin intermediul naşului de cununie, vameşul a prezentat drept argument pasaje din discuţia cu acesta. În ultimă instanţă, s-a convenit că banii vor fi transmişi în două rate câte 45 000 de euro şi 15 000 de euro, respectiv, pănă la data de 24 iunie curent.

Urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală, atât angajatul vamal, cât şi fostul viceministru au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi şi reţinuţi pentru 72 de ore. La moment se întreprind acţiuni de urmărire penală în vederea administrării probelor utile şi pertinente pentru stabilirea tuturor circumstanţelor cauzei.

Un dosar penal a fost pornit pe acest caz. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 7 ani de închisoare.
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI