Chiril Lucinschi va sta în arest la domiciliu încă 30 de zile: „Mă declar nevinovat; Tot ce mi se impută nu reflectă realitatea”

Chiril Lucinschi va sta în arest la domiciliu încă 30 de zile: „Mă declar nevinovat; Tot ce mi se impută nu reflectă realitatea”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 24.06.2017 11:43
Mandatul de arest la domiciliu pentru fostul deputat Chiril Lucinschi a fost prelungit cu încă 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi de magistraţii de la Judecătoria Buiucani.

Chiril Lucinschi a fost reţinut de CNA pe 25 mai în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank şi este cercetat în arest la domiciliu. 

După pronunţarea hotărârii, Chiril Lucinschi a declarat pentru că decizia instanţei urmează să fie contestată în instanţa de apel. 

„Mă declar nevinovat. Tot ceea ce mi se impută nu reflectă realitatea. În dosarul meu nu există niciun credit neperformant, eu nu am nicio treabă cu BEM-ul şi n-am avut cont sau credit acolo”, a spus Chiril Lucinschi.

Fostul deputat a declarat anterior că nu înţelege de ce a fost reţinut abia după ce şi-a depus mandatul, dacă dosarul a fost iniţiat încă în septembrie 2016, iar între timp nu a fost audiat, deşi era gata să conlucreze cu ancheta. 

Potrivit procurorilor, Chiril Lucinschi, fiind gestionarul şi beneficiarul efectiv al companiilor Toast Delux SRL şi IPA International Project Agency, ar fi comis spălări de bani prin persoane interpuse.

Mai mult, CNA anunţă că fostul deputat este cercetat şi pentru încălcarea regimului juridic de declarare a averii.

De cealaltă parte, foştii colegi de partid ai lui Chiril Lucinschi vorbesc despre o justiţie selectivă şi o comandă directă a Partidului Democrat în acest sens.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI