"Vor să îmi mai adauge ani", a declarat Platon după şedinţa care a avut loc la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani. 

La începutul şedinţei, judecătoarea Galina Moscalciuc a pronunţat hotărârile cu privire la mai multe cereri depuse de partea apărării. 

Unul dintre avocaţi susţine că deşi judecătoarea a obligat administraţia Penitenciarului nr. 13 să-i asigure lui Platon condiţiile necesare pentru studierea materialelor dosarului, închisoarea nu are un traducător. Astfel, apărătorii au încercat prin mai multe solicitări să obţină acest lucru.

Şeful PD, Vladimir Plahotniuc, nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile. Şedinţa următoare va avea loc mâine. Precizăm că, acum o săptămână, Platon a cerut 60 de zile pentru a studia dosarul, însă judecătoarea i-a oferit trei, iar apoi a prelungit termenul cu încă două zile.

Potrivit acuzatorilor, deţinând pachetul majoritar al mai multor companii de asigurări, Veaceslav Platon ar fi intenţionat să sustragă milioane de lei de pe conturile acestora. El ar fi acţionat în complicitate cu două persoane.

Una dintre acestea se află în arest preventiv, iar alta - sub control judiciar. Procurorii spun că pentru infracţiunea comisă inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.