Dosarul Petrenco, pe ultima sută de metri: Procurorii cer pedepse cu închisoare pentru membrii grupului

Dosarul Petrenco, pe ultima sută de metri: Procurorii cer pedepse cu închisoare pentru membrii grupului
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 23.06.2017 15:31
Dosarul Petrenco a ajuns pe ultima sută de metri. Săptămâna viitoare urmează să se desfăşoare ultima şedinţă de judecată în acest caz.

Astăzi s-a desfăşurat o nouă şedinţă în care procurorii au cerut trei ani şi jumătate de închisoare pentru fostul deputat Grigore Petrenco. Totodată, Petrenco ar putea primi şi o amendă în valoare de 500 de unităţi convenţionale. Şi activistul Mihail Amerberg ar putea fi condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare.

Potrivit informaţiilor, activiştii Vladimir Jurat, Alexandru Rosco şi Andrei Druzi ar putea primi o pedeapsă de până la trei ani de închisoare. Tot pentru un termen de trei ar putea ajunge după gratii şi Oleg Buznea, dar şi Pavel Grigorciuc.

Pentru Iurie Cudinov, procurorii au cerut patru ani şi jumătate de închisoare, iar Sergiu Ivanciuc ar putea sta după gratii patru ani şi nouă luni.

Amintim că  fostul deputat Grigore Petrenco şi alţi opt participanţi la un protest organizat în faţa Procuraturii Generale au fost reţinuţi pe 6 septembrie 2015, fiind învinuiţi de organizarea dezordinilor în masă. În februarie 2016, ei au fost plasaţi în arest la domiciliu, iar apoi sub control judiciar.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI