Primarul de Orhei a fost CONDAMNAT la şapte ani şi şase luni de închisoare; Chiar dacă a fost anunţată sentinţa, Shor a fost eliberat din arest

Primarul de Orhei a fost CONDAMNAT la şapte ani şi şase luni de închisoare; Chiar dacă a fost anunţată sentinţa, Shor a fost eliberat din arest
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 21.06.2017 17:49
Primarul de Orhei, Ilan Shor, a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare. Decizia a fost luată acum câteva clipe de magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani. Sentinţa pronunţată astăzi va fi aplicată după ce Curtea de Apel va da un verdict.

Astfel, Ilan Shor a fost eliberat din arest la domiciliu şi plasat sub control judiciar.

După pronunţarea sentinţei, procurorul Andrei Băieşu a declarat că termenul stabilit de instanţa de judecată este prea blând.

„Au fost acumulate probe care atestă vinovăţia pentru escrocherie, însă instanţa a recalificat pedeapsa. El va sta în penitenciar cu pază mai puţină. Pledez în continuare pentru o pedeapsă mai severă. Ulterior, se va dispune şi încasarea unor bunuri”, a declarat procurorul Andrei Baieşu.

Precizăm că magistraţii au stabilit că Ilan Shor îşi va ispăşi pedeapsa într-un penitenciar de tip semi-închis.

Şi avocaţii lui Shor au făcut declaraţii după anunţarea sentinţei. Aceştia au spus că vor ataca această decizie şi au continuat să susţină că clientul lor este nevinovat.

Decizia magistraţilor a fost anunţată în lipsa primarului de Orhei, care, potrivit apărătorilor, se simte rău.

Amintim că primarul de Orhei a ajuns pe banca acuzaţilor pentru escrocherie şi spălare de bani în dosarul fraudelor de la Banca de Economii.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI