VIDEO

Instanţa a decis că Veaceslav Platon poate primi colete în penitenciar

Instanţa a decis că Veaceslav Platon poate primi colete în penitenciar
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 17.05.2017 20:49
Veaceslav Platon va putea primi colete în închisoare după ce timp de mai multe luni a fost lipsit de acest drept din cauza unor sancţiuni. Decizia a fost pronunţată la Judecătoria Chişinău, acolo unde Platon a depus mai multe plângeri împotriva acţiunilor şefului Penitenciarului nr. 13 din capitală. Instanţa i-a admis numai o solicitare, iar trei au fost respinse. 

Acelaşi judecător a respins alte două plângeri depuse de Platon cu privire la restituirea unor bunuri personale ale acestuia care i-au fost confiscate, dar şi cu privire la îngrădirea accesului în penitenciar pentru avocaţii săi. După pronunţare, Veaceslav Platon a declarat:

Ulterior, afaceristul condamnat a aflat decizia cu privire la o altă plângere depusă în instanţă. Este vorba despre solicitarea de a-i fi asigurat accesul la informaţie.

Unul dintre avocaţii lui Veaceslav Platon a declarat că este sceptic că administraţia penitenciarului va respecta încheierile instanţei de judecată şi că nu va mai încălca drepturile clientului său.

După pronunţarea deciziilor, mama lui Veaceslav Platon a încercat să-i transmită un colet, însă angajaţii închisorii au refuzat. Aceştia au invocat faptul că încheierea judecătorească nu a fost depusă la cancelarie. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI