VIDEO

Grigore Petrenco a anunţat că va acţiona în instanţă 15 instituţii media pentru afirmaţii mincinoase

Grigore Petrenco a anunţat că va acţiona în instanţă 15 instituţii media pentru afirmaţii mincinoase
Sursa: jurnal.md Foto: privesc.eu 17.05.2017 20:21
După ce l-a ameninţat cu judecata pe şeful legislativului, fostul deputat Grigore Petrenco spune că va acţiona în instanţă şi 15 instituţii media pentru afirmaţii mincinoase şi declaraţii denigratoare la adresa sa. Petrenco a anunţat despre aceasta în cadrul unei conferinţe de presă în care a negat spusele lui Candu precum că ar fi avut o întâlnire nocturnă cu Maia Sandu la sediul PAS înainte de protestul de pe 14 mai. Fostul parlamentar mai spune că totul face parte dintr-o campanie de denigrare pentru a intimida opoziţia, dar şi cetăţenii de rând. 
 
Fostul deputat a declarat că înainte de a ajunge în instanţă va expedia cereri prealabile lui Andrian Candu, instituţiilor media, dar şi bloggerilor care au distribuit informaţia, în care va solicita dezminţire.

„De data aceasta am hotărât să dau în judecată nu doar pe preşedintele Parlamentului, Candu, care s-a înscris în lista bloggerilor şi trollerilor lui Plahotniuc în ultima perioadă de timp, dar am hotărât să trimit cereri prealabile la toate aşa-numitele instituţii media care aparţin holdingului lui Plahotniuc, care au distribuit nu doar cuvintele şi frazele lui, dar care m-au numit personal extremist, liderul mişcării extremiste. Eu înţeleg că această campanie de denigrare este organizată este organizată special pentru a discredita protestele, pentru a discredita opoziţia, pentru a speria cetăţenii, dar inclusiv şi pentru a intimida opoziţia. Ei toţi se tem de revolta populară, se tem că lumea va ieşi în stradă”, a declarat Grigore Petrenco.

Petrenco a avut şi un îndemn pentru şeful Parlamentului: „Special pentru domnul Candu, eu niciodată n-am fost la sediul Partidului Acţiune şi Solidaritate, niciodată în viaţa mea, şi sincer până la aceste falsuri în mass-media nici nu ştiam unde se află acest sediu, dar dacă domnul Candu, cum a zis el, are careva probe sau persoane care pot să confirme, eu chiar îl îndemn să le publice şi îl invit în instanţa de judecată să le prezinte. Chiar dacă ar fi avut loc o asemenea întrevedere, este o crimă să te întâlneşti cu cineva şi să discuţi? Asta foarte mult caracterizează situaţia din Republica Moldova, noi trăim într-o dictatură, în care toţi sunt urmăriţi, toţi cei care se împotrivesc acestei guvernări, sunt încercări de şantajare, de intimidare, de presiune”.

Totodată, Grigore Petrenco s-a referit şi la grupul de tineri care au venit la protestul de duminica trecută îmbrăcaţi în tricouri cu inscripţia Federaţiei Ruse. Petrenco afirmă că aceştia au fost infiltraţi pentru a discredita manifestaţia. Pentru a dovedi cele spune, fostul deputat i-a îndemnat pe oamenii care i-au recunoscut, să-l informeze despre identitatea lor.
 
Ieri, şi preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate a declarat că va depune o cerere de chemare în judecată pe numele şefului legislativului, Andrian Candu, şi că va cere şi despăgubiri materiale. În replică, Candu a declarat în presă că insistă pe versiunea sa şi că oricine are dreptul de a se adresa în instanţă. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI