VIDEO

Stenograma integrală a audierii lui Ilan Şor în dosarul lui Platon a fost făcută publică: Nu am furat niciun ban

Stenograma integrală a audierii lui Ilan Şor în dosarul lui Platon a fost făcută publică: Nu am furat niciun ban
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 16.05.2017 21:02
Controversatul primar de Orhei, Ilan Şor, i-ar fi împrumutat afaceristului Veaceslav Platon peste 800 de milioane de lei de la Banca de Economii fără nicio garanţie sau vreun contract de creditare. Asta a declarat Şor în timp ce era audiat ca martor în dosarul lui Platon. Potrivit depoziţiilor, Şor a convins Consiliul de Administraţie al BEM să ofere un credit de zeci de milioane de dolari în urma unei înţelegeri neoficiale cu Platon. Depoziţiile au fost date la sfârşitul lunii februarie, iar stenograma integrală a şedinţei a apărut pe Internet.

Evenimentele la care s-a referit Şor datează de la începutul lui 2014, când a ajuns preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii. Primarul de Orhei afirmă că a eliberat mai multe credite fiind presat de fostul premier Vladimir Filat. Din spusele sale, ulterior şi Platon l-ar fi rugat să-i împrumute 40 de milioane de dolari. Banii ar fi fost destinaţi rambursării unor credite luate de Veaceslav Platon de la Victoriabank.

Ulterior, avocaţii lui Platon i-au adresat martorului un şir de întrebări. La unele dintre acestea Şor nu a putut să răspundă, iar altele au fost interzise de completul de judecată.

Ce a răspuns Ilan Şor aflaţi într-un material amplu, care va fi difuzat duminică, la ora 19:00, în cadrul emisiunii Patrula de la Jurnal TV.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI