Alte două procese pierdute la CEDO: Federaţia Rusă a fost găsită vinovată de încălcarea drepturilor omului în Transnistria

Alte două procese pierdute la CEDO: Federaţia Rusă a fost găsită vinovată de încălcarea drepturilor omului în Transnistria
Sursa: jurnal.md Foto: echr.coe.int 10.05.2017 17:23
Federaţia Rusă a fost condamnată la CEDO în două dosare pentru încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană. Astfel, autorităţile de la Moscova vor trebui să achite despăgubiri de aproape 150 de mii de euro.

Potrivit asociaţiei Promo-Lex, care a reprezentat victimele în instanţă, primul caz se referă la un om de afaceri din raionul Slobozia. Acesta a fost arestat de miliţienii transnistreni în 2011, iar afacerile i-au fost preluate abuziv. Bărbatul s-a aflat în detenţie cinci ani şi a fost supus tratamentelor inumane şi degradante. Ulterior, a fost graţiat.

Curtea Europeană a constatat violarea drepturilor omului şi a dispus încasarea a 142 de mii de euro.

În cel de al doilea caz, un antreprenor din localitatea Cocieri a fost stopat de persoane care s-au prezentat drept angajaţi ai pretinsului Serviciu Vamal din regiune, i-au confiscat automobilul şi l-au pus să achite o amendă de 1300 de euro.

Victima s-a plâns la CEDO şi a obţinut câştig de cauză, iar Curtea a dispus încasarea unui prejudiciu de peste 6 mii de euro.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI