VIDEO

A fost examinată plângerea lui Platon pe numele şefului închisorii

A fost examinată plângerea lui Platon pe numele şefului închisorii
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 28.04.2017 17:58
Nu poate fi vorba despre integrare europeană în condiţiile în care un om este arestat şi deţinut la indicaţiile lui Vladimir Plahotniuc. Afirmaţia îi aparţine lui Veaceslav Platon şi a fost făcută în timpul şedinţei în care a fost examinată plângerea depusă pe numele administraţiei Penitenciarului nr. 13 din capitală privind restricţionarea accesului în închisoare al avocaţilor săi. Condamnatul mai susţine că este monitorizat audio şi video la toate întrevederile cu apărătorii săi. 

La începutul şedinţei, reprezentantul Penitenciarului nr. 13 a depus un demers în care erau indicate data şi ora vizitelor avocaţilor lui Platon. Afaceristul a a declarat însă că informaţia prezentată este falsă.

În timp ce-şi motiva plângerea, Platon a declarat că, odată cu venirea în funcţie a actualului şef al Penitenciarului nr. 13, Igor Pântea, accesul în închisoare al avocaţilor săi a fost restricţionat.

Veaceslav Platon a mai spus că este supus în permanenţă unor presiuni psihologice.
Reprezentantul închisorii a pledat pentru respingerea cererii şi a declarat că instituţia în care activează face tot posibilul ca avocaţii lui Platon să aibă acces la acesta.

O decizie cu privire la cererea lui Veaceslav Platon nu a fost luată, întrucât şedinţa a fost întreruptă până pe 26 mai. Unul dintre avocaţii lui Platon a declarat că, anterior, printr-o încheiere judecătorească, administraţia Penitenciarului nr. 13 a fost obligată să nu restricţioneze accesul avocaţilor, însă şeful instituţiei nu s-a conformat.

Anterior, reprezentanţii Penitenciarului nr. 13 au respins toate acuzaţiile aduse de Platon şi avocaţii săi. Acum o săptămână, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Totodată, lui Platon i-au fost sechestrate bunuri în valoare de peste 800 de milioane de lei, printre care două apartamente şi acţiuni la compania ASITO. Pe durata procesului, el a respins învinuirile şi a declarat că banii ar fi fost furaţi de către şeful Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc, care nu a reacţionat la acuzaţii. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI