VIDEO

30 de zile de arest pentru preşedintele raionului Criuleni

30 de zile de arest pentru preşedintele raionului Criuleni
Sursa: jurnal.md Foto: crimemoldova.com 28.04.2017 19:21
Preşedintele raionului Criuleni, Iurie Andriuţa, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată la Judecătoria Chişinău după ce procurorii au depus un demers în acest sens. Andriuţa este acuzat că ar fi favorizat unii agenţi economici în cadrul unor proiecte finanţate de Uniunea Europeană. 

Decizia a fost pronunţată cu uşile închise. După şedinţă, procurorul de caz a făcut declaraţii concise.

Tot astăzi, unul dintre agenţii economici acuzaţi în acelaşi dosar a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Cel de-al doilea agent economic, care ar fi fost implicat în trucarea licitaţiilor, a refuzat să vorbească în faţa camerelor de filmat, însă s-a declarat nevinovat. Judecătorul de instrucţie a decis să-l plaseze în izolator pentru 25 de zile.

Amintim că ofiţerii CNA l-au reţinut pe Iurie Andriuţa cu două zile în urmă. Potrivit procurorilor, în urma unei licitaţii câştigate de o întreprindere din Criuleni, Andriuţa ar fi semnat un contract de subantrepriză cu o firmă condusă de către fiul său.

Totodată, preşedintele raionului ar fi promovat un alt agent economic pentru efectuarea reparaţiei unui drum, chiar dacă lucrările erau deja încheiate.

Dacă va fi găsit vinovat, Iurie Andriuţa riscă până la şase ani de închisoare şi ar putea fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 10 ani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI