Viceprimarul Nistor Grozavu, plasat în arest la domiciliu după ce a colaborat cu ancheta

Viceprimarul Nistor Grozavu, plasat în arest la domiciliu după ce a colaborat cu ancheta
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 27.04.2017 09:39
Viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată în această dimineaţă.

Procurorii au cerut în instanţă arest la domiciliu din motiv că Grozavu ar fi colaborat cu organul de urmărire penală şi a făcut declaraţii despre modul în care era organizată licitaţia şi beneficiarii schemei.

Precizăm că Nistor Grozavu a fost reţinut acum două zile în dosarul parcărilor cu plată din capitală. În biroul acestuia au fost efectuate mai multe percheziţii, iar ofiţerii CNA au ridicat mai multe acte şi obiecte.

În iulie 2015, Direcţia Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei mun. Chişinău a anunţat iniţierea licitaţiei privind organizarea şi gestionarea parcărilor cu plată în capitală.

Potrivit datelor anchetei, cerinţele obligatorii însă au fost majorate nemotivat prin adăugarea ca exigenţă faţă de ofertanţi demonstrarea efectuării a minimum 6 000 000 de tranzacţii de parcare în ultimii 3 ani, precum şi dovada prestării serviciilor de parcare auto cu plată prin intermediul tehnologiilor de plată electronice în nu mai puţin de 5 oraşe in ultimii 2 ani. Deşi caietul de sarcini a fost cumpărat de 16 companii, doar două au depus ofertele pentru participare - nerezidentă EME PARKLEITSYSTEM GmbH şi rezidenta Sizif-L SRL, ultima fiind descalificată din motiv că nu ar fi prezentat toate actele.

Dosarul a fost deschis în legătură cu existenţa unor bănuieli rezonabile că viceprimarul ar fi semnat contractul fără aprobarea acestuia de către Consiliul Municipal Chişinău.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI