Şeful Direcţiei Transport Public din cadrul Primăriei, Igor Gamreţchi, după gratii pentru 30 de zile

Şeful Direcţiei Transport Public din cadrul Primăriei, Igor Gamreţchi, după gratii pentru 30 de zile
Sursa: jurnal.md Foto: bani.md 27.04.2017 15:39
Şeful Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţii a Primăriei Chişinău, Igor Gamreţchi, a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Acesta urmează să fie escortata la Penitenciarul 13.

Igor Gamreţchi este cercetat în dosarul parcărilor cu plată din capitală, fiind reţinut acum două zile.

Totodată, în arest a fost plasat şi un fost consilier municipal, dar şi cei trei şefi de companii, care au fost reţinuţi în acest dosar.

În iulie 2015, Direcţia Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei mun. Chişinău a anunţat iniţierea licitaţiei privind organizarea şi gestionarea parcărilor cu plată în capitală.

Conform anchetei, cerinţele obligatorii însă au fost majorate nemotivat prin adăugarea ca exigenţă faţă de ofertanţi demonstrarea efectuării a minimum 6 000 000 de tranzacţii de parcare în ultimii 3 ani, precum şi dovada prestării serviciilor de parcare auto cu plată prin intermediul tehnologiilor de plată electronice în nu mai puţin de 5 oraşe in ultimii 2 ani. Deşi caietul de sarcini a fost cumpărat de 16 companii, doar două au depus ofertele pentru participare - nerezidentă EME PARKLEITSYSTEM GmbH şi rezidenta Sizif-L SRL, ultima fiind descalificată din motiv că nu ar fi prezentat toate actele.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI