VIDEO

​Premieră la USEM: A fost simulat un proces judiciar penal

​Premieră la USEM: A fost simulat un proces judiciar penal
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 27.04.2017 20:35
Premieră la Facultatea de Drept a Universităţii de Studii Europene, unde a fost simulat un proces judiciar penal. S-a întâmplat în cadrul unei conferinţe practico-ştiinţifice studenţeşti cu genericul ”Reforma organelor de urmărire penală: realizări, probleme, perspective”. Evenimentul a fost organizat de către conferenţiarul universitar, doctorul în drept Victor Puşcaş, fost preşedinte al Curţii Constituţionale. Profesorii şi studenţii au dezbătut problemele existente în urmărirea penală şi consideră că mai este de muncit la reforma justiţiei. 

Simularea unui proces judiciar penal a avut drept scop dezvoltarea capacităţilor studenţilor de a susţine un discurs logic, coerent şi de a-şi argumenta opiniile.

Cei prezenţi la eveniment au ascultat şi un raport pe marginea activităţii instituţiilor de urmărire penală. Preşedintele Comitetului organizatoric al conferinţei, Victor Puşcaş, dar şi alţi invitaţi susţin că acest subiect este important, întrucât o mare parte a problemelor din justiţie depind de urmărirea penală. 

La conferinţă au participat studenţi şi profesori din cadrul a şapte instituţii de învăţământ superior. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI