Trei persoane au fost reţinute în dosarul deposedării ilegale a Primăriei de 20 de terenuri

Trei persoane au fost reţinute în dosarul deposedării ilegale a Primăriei de 20 de terenuri
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 14.04.2017 13:59
Trei persoane au fost reţinute în dosarul deposedării ilegale a Primăriei de 20 de terenuri.
 
Un executor judecătoresc, un şef al Asociaţiei „Cuvântul de Onoare” şi reprezentantul unor agenţi economici au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA pentru 72 de ore.

Toţi trei sunt bănuiţi că ar fi încercat să intre în posesia loturilor, în baza unor hotărâri judecătoreşti, obţinute prin fraudă.

Executorul judecătoresc este suspectat că ar fi mimat o licitaţie funciară, în cadrul căreia ar fi fost expuse la vânzare 20 de terenuri din capitală. Acesta ar fi falsificat un proces-verbal privind rezultatele licitaţiei, care de fapt nici nu a avut loc, prin care i-a desemnat câştigători pe 3 agenţi economici - în realitate complicii săi.

Ulterior, în baza acestui proces-verbal, a fost pusă în aplicare o schemă frauduloasă cu scopul de a intra în posesia acestor bunuri.
 
Astfel, în urma unor hotărâri de judecată, 20 de terenuri au fost înregistrate în Registrul bunurilor imobile ale OCT Chişinău, iar aceste trei persoane au devenit beneficiarii reali ai bunurilor Primăriei.
 
Procurorii au iniţiat două cauze penale pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz de serviciu. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 10 ani de închisoare.
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI