Procurorii cer mandat de arestare pentru fostul preşedinte al raionului Criuleni, reţinut într-un dosar de corupţie

Procurorii cer mandat de arestare pentru fostul preşedinte al raionului Criuleni, reţinut într-un dosar de corupţie
Sursa: jurnal.md Foto: epochtimes-romania.com 14.04.2017 10:54
Procurorii anticorupţie au înaintat astăzi demersuri prin care cer arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a fostului preşedinte al raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, dar şi a fostului manager de proiect al Agenţiei de Implementare a Proiectului CBCRurWaste din cadrul Consiliului raional Criuleni.

Fostul manager de proiect a fost reţinut aseară în aceeaşi cauză penală în care este vizat ex-preşedintele raionului Criuleni. Acesta este bănuit de complicitate la însuşirea mijloacelor financiare în proporţii deosebit de mari din fonduri europene, destinate lucrărilor de amenajare a unor localităţi ale raionului Criuleni.

Ambele persoane se află în izolatorul CNA, fiind reţinute pentru 72 de ore.

Amintim că ieri, fostul preşedinte al raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, ar fi încercat să se arunce de la etajul şase în timp ce ofiţerii CNA au venit să facă percheziţii la domiciliul acestuia, într-un dosar de corupţie.

Potrivit informaţiilor, fostul preşedinte al raionului Criuleni este bănuit de estorcarea a 1,7 milioane de lei de la câţiva agenţi economici implicaţi în executarea unor proiecte investiţionale europene. Denunţătorii susţin că bănuitul ar fi exercitat presiuni asupra lor pentru a obţine banii.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI