Un magistrat de la Judecătoria Militară va fi cercetat penal după ce CSM a dat acordul

Un magistrat de la Judecătoria Militară va fi cercetat penal după ce CSM a dat acordul
Sursa: jurnal.md Foto: dcnews.ro 11.04.2017 10:42
CSM a dat acordul pentru începerea urmării penale în privinţa unui magistrat de la Judecătoria Militară. Acesta urmează să fie cercetat pentru pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei uni sentinţe contrare legii, soldată cu urmări grave.

Potrivit informaţiilor, în toamna lui 2016, examinând o procedură de revizuire a procesului penal în privinţa unei persoane, condamnate în 2000 pentru atitudine neglijentă faţă de serviciu şi pentru care fusese anterior amnistiat, respectivul magistrat a dispus, în mod eronat, încetarea procesului penal.

Revizuirea hotărârii de încetare a procesului penal a avut loc contrar limitelor legale a termenelor de prescripţie a incriminării, care expirase încă acum nouă ani, spun reprezentanţii Procuraturii Generale.

În consecinţă, persoana dată ar putea fi exonerată de plata despăgubirilor, puse în sarcina sa conform hotărârii judecătoreşti civile, care a fost executată parţial. 

Pentru această infracţiune, norma penală prevede închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI