În prima etapă – anul 2017, urmează să fie finalizată construcţia sediului Judecătoriei Ungheni, care a fuzionat cu Judecătoria Nisporeni. Construcţia edificiu a început în 2014. Palatul Justiţiei din Ungheni a prevăzut şase niveluri şi un spaţiu total de 4400 de metri pătraţi. Tot în prima etapă urmează a fi identificate terenuri pentru construcţia altor instanţe. Va fi creat un grup care va monitoriza procesul de construcţie şi renovare.

În cea de-a doua etapă – anii 2018-2021, urmează să fie construite sedii pentru judecătoriile Edineţ, Orhei, Hânceşti, Căuşeni, Cahul şi Chişinău. În a treia etapă – 2021-2023, vor urma lucrările la sediile judecătoriilor Bălţi, Soroca, Străşeni, Drochia, Comrat. În ultima etapă – anii 2024-2027, vor fi construite judecătoriile Anenii Noi, Criuleni şi Cimişlia.

În prezent, din cauza insuficienţei sălilor de şedinţă, foarte multe şedinţe de judecată au loc în birourile judecătorilor, ceea ce face imposibilă utilizarea echipamentelor de înregistrare audio, care sunt instalate doar în sălile de şedinţe şi pentru care s-au alocat mijloace financiare enorme.

Totodată, instanţele nu dispun de suficiente zone de aşteptare, indicatoare, ascensoare, grupuri sanitare, servicii de ajutor pentru utilizatori, spaţii pentru examinarea documentelor, cantine, ceea ce impune justiţiabilii şi vizitatorii instanţelor să se îmbulzească pe holuri, să fie slab informaţi şi nemulţumiţi de contactul pe care-l au cu sistemul judecătoresc.