Potrivit probelor acumulate, în martie 2010 şi noiembrie 2011, inculpatul, a însuşit ilegal de la doi locuitori ai raionului Nisporeni, prin abuz de încredere, produse alimentare şi bani în valoare de aproximativ 250 de mii de lei.

Mai mult, în mai 2013, escrocul, prezentându-se drept reprezentantul unei întreprinderi agricole, a obţinut prin înşelăciune produse de uz fitosanitar în valoare de peste 5 milioane de lei. În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, inculpatul, pentru a muşamaliza acţiunile sale infracţionale nu a reflectat în evidenţa contabilă livrările produselor de uz fitosanitar.

Totodată, inculpatul a însuşit ilegal bunuri în valoare de aproximativ 200 de mii de lei de la alţi doi agenţi economici.

Bărbatul a mai fost învinuit şi de faptul că a însuşit de la o întreprindere seminţe de floarea soarelui în valoare de aproximativ 273 de mii de lei.

Ultima schemă infracţională a inculpatului a constat în faptul că, acesta se angaja să livreze seminţe de soia unei întreprinderi agricole, ulterior întreprinderea i-a transferat banii pentru bunuri, însă inculpatul a livrat doar o parte din seminţele de soia, astfel cauzând părţii vătămat un prejudiciu material în sumă de peste 5,5 milioane de lei.

Inculpatul de 38 de ani a fost condamnat la 13 ani de detenţie în penitenciar de tip închis, cu amendă în sumă de 7 mii lei. Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus încasarea de la inculpat a prejudiciilor materiale cauzate în folosul părţilor vătămate.