VIDEO

Şedinţa în dosarul Platon a fost amânată după ce în instanţă nu s-a prezentat niciun martor

Şedinţa în dosarul Platon a fost amânată după ce în instanţă nu s-a prezentat niciun martor
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 17.03.2017 17:22
Martorii în dosarul lui Veaceslav Platon refuză să se prezinte în faţa instanţei. Declaraţia a fost făcută de către avocatul afaceristului, după ce şedinţa de astăzi a fost amânată, întrucât niciuna dintre cele 13 persoane incluse în listă nu a venit să depună depoziţii.

„Dacă de la început, ei spuneau că o să se prezinte dacă va fi o citaţie, ulterior ne-au comunicat că nu au încredere în justiţie  nu vor să aibă legătură cu această cauză penală. E o problemă pentru că o să avem mari dificultăţi pentru a prezenta martori în instanţa de judecată, poate vor veni persoane din Ucraina, dar iarăşi apare o problemă, dacă nu greşesc o parte din ei au probleme cu justiţia din Republica Moldova, sunt căutaţi de CNA. Ceilalţi care nu sunt căutaţi din CNA şi au importanţă deosebită în această cauză au fost respinşi”, a menţionat Eduard Rudenco.

Avocaţii au mai declarat că au apelat la un executor judecătoresc, pentru a le expedia citaţii tuturor martorilor.

Veaceslav Platon este acuzat că ar fi beneficiarul a 800 de milioane de lei furate de la Banca de Economii prin intermediul mai multor firme offshore. El a respins învinuirile, iar la precedentele şedinţe de judecată a declarat că banii au fost furaţi de Vladimir Plahotniuc, care nu a reacţionat la acuzaţii. Platon a fost reţinut în luna iulie a anului trecut, la Kiev, fiind adus în Moldova cu o cursă charter, şi riscă până la 25 de ani de puşcărie. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI