Decizie menţinută în lipsa inculpatului: Curtea de Apel a hotărât ca Veaceslav Platon să rămână după gratii

Decizie menţinută în lipsa inculpatului: Curtea de Apel a hotărât ca Veaceslav Platon să rămână după gratii
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 13.03.2017 20:31
Afaceristul Veaceslav Platon rămâne după gratii. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Curtea de Apel Chişinău. Judecătorii au menţinut hotărârea instanţei de fond, care a prelungit mandatul de arestare emis pe numele lui Platon. Avocaţii s-au plâns că inculpatul nu a fost escortat la şedinţă.

„Şedinţa trecută s-a amânat anume pentru a fi adus Veaceslav Platon şi a participa la judecarea recursului apărării, iar astăzi instanţa de recurs a avut cu totul altă poziţie şi a spus că recursul o să fie examinat în lipsa lui Platon Veaceslav, motivând... de fapt, fără a motiva, pur şi simplu a decis altceva decât în şedinţa trecută”, a declarat avocatul Valeriu Pleşca.

Şefa Serviciului de presă al Curţii de Apel Chişinău a declarat că există o încheiere a Judecătoriei Chişinău, prin care Veaceslav Platon a fost înlăturat din proces.

După şedinţă, apărătorii aveau stabilită o întrevedere cu Platon la Penitenciarul nr. 13 din capitală. Potrivit avocaţilor, întâlnirea nu a avut loc, întrucât şeful închisorii le-a declarat că sala de întrevedere este ocupată.

Veaceslav Platon este învinuit că ar fi beneficiarul a 800 de milioane de lei furate de la Banca de Economii prin intermediul mai multor firme offshore. El a fost reţinut şi adus în Moldova din Ucraina cu o cursă charter şi riscă până la 25 de ani de puşcărie. Platon a respins învinuirile, iar la şedinţele de judecată anterioare a declarat că banii au fost furaţi de Vladimir Plahotniuc, care nu a reacţionat la acuzaţii. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI