Şedinţa a început la ora 11:00, atunci când apărătorii şi-au prezentat lista cu probe. Ulterior, avocaţii au solicitat amânare, întrucât, spun ei, pe parcursul a două zile nu li s-a permis întrevederea cu clientul lor. Într-o înregistrare video, făcută ieri, apărătorii se plâng pe conducerea Penitenciarului 13 din capitală. 

„Am încercat azi să intrăm în Penitenciarul nr. 13 şi să-l vizităm pe clientul nostru, cu care mâine avem şedinţă, dar nu am fost lăsaţi, fără nicio explicaţie. De fapt, printre uşă am aflat că nu o să fim lăsaţi să avem întrevedere cu deţinutul Platon. Azi încă odată s-a confirmat faptul că această instituţie nu este una de stat, ci una privată”, a declarat avocatul Eduard Rudenco.

Procurorul care instrumentează dosarul a declarat că lista martorilor apărării este prea mare. 

„Dumnealor indică în jur de 50, însă urmează să facem şi noi cunoştinţă, să vedem, că sunt mai multe liste anexate. Evident că este mult, dar iarăşi, după ce voi face cunoştinţă mă voi putea expune”, a explicat procurorul Andrei Băeşu.

La următoarea şedinţă, părţile implicate în proces vor examina probele apărării. Reprezentanta Serviciului de presă al Departamentului Instituţiilor Penitenciare a declarat că va reveni cu o reaţie, dar nu a făcut-o.

Veaceslav Platon este învinuit că ar fi beneficiarul a 800 de milioane de lei furate de la Banca de Economii prin intermediul mai multor firme offshore. El a fost reţinut şi adus în Moldova din Ucraina cu o cursă charter şi riscă până la 25 de ani de puşcărie. Platon a respins învinuirile, iar la şedinţele de judecată anterioare a declarat că banii au fost furaţi de Vladimir Plahotniuc, care nu a reacţionat la acuzaţii.