Recursul a fost depus de procurori, inculpat şi avocatul acestuia Igor Popa, fosta soţie a politicianului, Sanda Diviricean şi SA IPTEH, avocatul Nicula I. în numele SA IPTEH, Beţ V., avocatul Nicula I. în numele WORLDWAY LIMITED, avocatul Nicula I. în numele S.A. KAPITAL INVEST COMPANY; S.A. KAPITAL INVEST CO, scrie anticoruptie.md.

În noiembrie 2016, Curtea de Apel Chişinău a menţinut sentinţa de condamnare a politicianului la nouă ani de închisoare. Atunci judecătorii au casat decizia de confiscarea parţială a bunurilor imobile şi a cotelor sociale care îi aparţin lui Vlad Filat, în valoare de 462 de milioane de lei. Astfel, instanţa a respins apelul procurorilor şi l-au admis pe cel al avocaţilor lui Vlad Filat, dar şi a companiilor Ipteh, Capital Invest şi a fostei soţii a politicianului, Sanda Diviricean. Magistraţii au reţinut că decizia de confiscare a acestor bunuri lezează drepturile de proprietate ale Sandei Diviricean şi companiei Ipteh. De asemenea, a fost anulată partea încheierii emisă de Judecătoria sectorului Buiucani prin care s-a decis compensarea cheltuielilor de judecată în valoare de 15.000 de lei ale Centrului Naţional Anticorupţie, din contul lui Vlad Filat şi trecerea acestor bani în contul statului. Pe de altă parte, magistraţii au decis respingerea solicitării Sandei Diviricean de scoatere de sub sechestru a bunurilor confiscate.

Ex-premierul Republicii Moldova Vlad Filat a fost reţinut la 15 octombrie pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă. Politicianul a fost lăsat fără imunitate parlamentară cu votul a 79 de deputaţi, la solicitarea fostului procuror general Corneliu Gurin. Cererea a venit în urma unui autodenunţ a lui Ilan Shor.

Centrul de Investigaţii Jurnalistice a publicat anterior o anchetă din care reiese că cel puţin două dintre persoanele despre care Ilan Shor afirmă că ar fi fost intermediare la acordarea mitei în valoare de 320 de milioane de lei nu au fost niciodată în Republica Moldova şi nici nu îi cunosc pe Ilan Shor şi Vlad Filat. Atât societatea civilă, cât şi Vlad Filat au cerut anterior ca procesul să fie public, cu toate acestea toate şedinţele s-au desfăşurat cu uşile închise.