Compania multinaţională cu sediul în Germania este nemulţumită că femeia vindea produse inscripţionate cu semnele identice mărcilor acesteia. Astfel, reprezentanţii întreprinderii au considerat că le-au fost încălcate drepturile exclusive şi au solicitat ca mărfurile să nu mai fie vândute în Piaţa Centrală, iar cele existente pe tarabă - să fie distruse. Potrivit portalului Bizlaw.md, în documentele prezentate în instanţă se mai spune că reclamata NU ar fi la prima abatere de acest gen. În 2015, femeia a fost obligată să plătească o amendă de 2.000 de lei pentru că vindea produse contrafăcute ale aceleiaşi mărci.

Totuşi, în acest caz, Judecătoria Chişinău, cu sediul în sectorul Râşcani, a respins cererea firmei străine, pe care a considerat-o neîntemeiată. Avocatul producătorului de articole sportive a atacat însă hotărârea primei instanţe, dar şi Curtea de Apel a respins solicitarea şi a menţinut decizia Judecătoriei Chişinău.

Magistraţii au considerat că nu există nicio probă care ar demonstra că reclamantul a înregistrat pagube sau venit ratat. De asemenea, s-a ajuns la concluzia că vânzătoarea din Piaţa Centrală din capitală NU a încălcat drepturile exclusive ale companiei străine. Hotărârea Curţii de Apel Chişinău poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie.