VIDEO

Dosarul morţii lui Andrei Brăguţă: A fost audiat şeful Izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie Chişinău

Dosarul morţii lui Andrei Brăguţă: A fost audiat şeful Izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie Chişinău
Sursa: jurnal.md Foto: crimemoldova.md 20.12.2017 18:11
Audierea celui de-al doilea martor al apărării în dosarul Brăguţă a luat sfârşit. Ieri, cei doi avocaţi nou apăruţi în proces i-au pus întrebări şefului izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie Chişinău, iar ceilalţi apărători au precizat unele detalii apărute după şedinţa anterioară. Tot ieri, procurorul a solicitat prelungirea mandatelor de arestare în privinţa a cinci inculpaţi. 

Unul dintre avocaţii părţii vătămate i-a solicitat şefului izolatorului să facă anumite precizări privind procedura internă în cazul în care un deţinut refuză să mănânce sau să bea apă.

Iar procurorul a cerut prelungirea mandatelor de arestare la domiciliu pentru trei foşti gardieni, dar şi în privinţa a doi deţinuţi. Acuzatorul de stat afirmă că ei ar putea influenţa martorii care deocamdată nu au fost audiaţi în acest proces.

După deliberare, judecătorii au dispus să fie prelungite cu încă 30 de zile mandatele de arestare. Precizăm că patru deţinuţi sunt cercetaţi în stare de arest, fiind învinuiţi că l-au torturat pe Andrei Brăguţă, iar trei poliţişti sunt în arest la domiciliu, fiind acuzaţi că nu au intervenit pentru a opri bătaia. Procurorii continuă urmărirea penală în cazul altor zece inspectori de la Direcţia de Poliţie Chişinău, care ar fi implicaţi în acest caz. Totodată, acuzatorii de stat au iniţiat cauze penale pentru exces de putere şi încălcarea regulilor de acordare a asistenţei medicale.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI