Unul dintre avocaţii părţii vătămate i-a solicitat şefului izolatorului să facă anumite precizări privind procedura internă în cazul în care un deţinut refuză să mănânce sau să bea apă.

Iar procurorul a cerut prelungirea mandatelor de arestare la domiciliu pentru trei foşti gardieni, dar şi în privinţa a doi deţinuţi. Acuzatorul de stat afirmă că ei ar putea influenţa martorii care deocamdată nu au fost audiaţi în acest proces.

După deliberare, judecătorii au dispus să fie prelungite cu încă 30 de zile mandatele de arestare. Precizăm că patru deţinuţi sunt cercetaţi în stare de arest, fiind învinuiţi că l-au torturat pe Andrei Brăguţă, iar trei poliţişti sunt în arest la domiciliu, fiind acuzaţi că nu au intervenit pentru a opri bătaia. Procurorii continuă urmărirea penală în cazul altor zece inspectori de la Direcţia de Poliţie Chişinău, care ar fi implicaţi în acest caz. Totodată, acuzatorii de stat au iniţiat cauze penale pentru exces de putere şi încălcarea regulilor de acordare a asistenţei medicale.