VIDEO

Dosarul morţii lui Andrei Brăguţă: A fost audiat şeful izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie Chişinău

Dosarul morţii lui Andrei Brăguţă: A fost audiat şeful izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie Chişinău
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 16.12.2017 09:23
A fost audiat cel de-al doilea martor al apărării în dosarul Brăguţă. Este vorba despre şeful izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie Chişinău, în care Andrei Brăguţă s-a aflat de pe 15 până pe 23 august. Doar că audierea acestuia nu a fost încheiată, întrucât instanţa a dispus amânarea şedinţei.

Asta după ce în proces au intrat doi noi apărători, iar aceştia le-au cerut judecătorilor timp pentru a studia materialele dosarului. După încheierea şedinţei de judecată, martorul audiat, Eduard Iarmenco, a refuzat să facă declaraţii.

Procurorul de caz, Pavel Lupaşco, spune că martorul a oferit informaţii importante pentru partea acuzării.

De cealaltă parte, unul dintre avocaţii familiei victimei susţine că martorul a declarat că nu a ştiut despre cazul Brăguţă, despre care ar fi aflat din presă. De asemenea, el nu a putut oferi un răspuns clar la mai multe întrebări. Foştii inspectori, bănuiţi de inacţiune, care au fost de gardă în seara în care Brăguţă a fost maltratat, au refuzat să comenteze afirmaţiile martorului.

Totuşi, avocaţii familiei Brăguţă spun că din audierea martorului au aflat detalii importante.

Precizăm că patru deţinuţi sunt cercetaţi în stare de arest, fiind învinuiţi că l-au torturat pe Andrei Brăguţă, iar trei poliţişti sunt în arest la domiciliu, fiind acuzaţi că nu au intervenit pentru a opri bătaia.

Procurorii continuă urmărirea penală în cazul altor zece inspectori de la Direcţia de Poliţie Chişinău, care ar fi implicaţi în acest caz. Totodată, acuzatorii de stat au iniţiat cauze penale pentru exces de putere şi încălcarea regulilor de acordare a asistenţei medicale. Amintim că Andrei Brăguţă a fost reţinut la mijlocul lunii august, iar peste câteva zile a murit în penitenciar.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI