Controversatul judecător Oleg Sternioală, numit vicepreşedinte al Colegiului civil şi de contencios administrativ al CSJ

Controversatul judecător Oleg Sternioală, numit vicepreşedinte al Colegiului civil şi de contencios administrativ al CSJ
Sursa: jurnal.md Foto: crimemoldova.md 15.12.2017 14:50
Controversatul judecător Oleg Sternioală a fost numit în funcţia de vicepreşedinte al Colegiului civil şi de contencios administrativ al Curţii Supreme de Justiţie. Sternioală nu a avut contracandidaţi la acest concurs. Candidatura acestuia a fost votată astăzi în cadrul şedinţei Parlamentului.

Tot astăzi, a fost votată şi candidatura magistratei Nina Vascan, care va fi judecător la Curtea Supremă de Justiţie. Şi la concursul pentru ocuparea unui fotoliu la Curtea Supremă de Justiţie a participat un singur candidat.

Parlamentul a numit-o astăzi pe Lilia Mărgineanu în funcţia de membru al Consiliului Superior al Procurorilor

Precizăm că membrii Consiliului Superior al Magistraturii nu au avut nicio întrebare la candidatura ei şi au votat-o rapid spre propunere Parlamentului. 

Oleg Sternioală a fost în centrul mai multor scandaluri mediatice. În 2014, a fost promovat de la Judecătoria sectorului Buiucani direct la Curtea Supremă de Justiţie, omiţând o treaptă - Curtea de Apel. Oleg Sternioală este cunoscut pentru relaţiile de prietenie pe care le are cu mai mulţi judecători şi politicieni, pe care i-a invitat la cea de-a doua sa nuntă, care a avut loc în 2014. Printre aceştia s-au numărat fostul ministru al Justiţiei Oleg Efrim, şeful Consiliului CSM, Victor Micu, preşedintele Asociaţiei Judecătorilor şi judecătorul CSJ, Ion Druţă, dar şi Dorin Damir, unul dintre finii de cununie ai şefului PD, Vladimir Plahotniuc.

Numele lui Sternioală a apărut anterior şi în investigaţii de presă care au vizat atacurile raider produse asupra mai multor structuri financiare din Moldova.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI