Subiectul a fost examinat cu uşile închise. După mai bine de o oră de dezbateri, membrii CSM au hotărât că magistratul se suspendă din funcţie până la adoptarea hotărârii definitive pe cauza dată. Decizia Consiliului poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie în termen de 20 de zile.

Judecătorul Sergiu Arnăut a refuzat să răspundă la întrebările reporterului Jurnal TV. 

„Nu mă obligaţi să vorbesc”, a fost reacţia lui Sergiu Arnăut, care doar a menţionat succint că va contesta hotărârea CSM. 

Judecătorul Sergiu Arnăut are o experienţă de 22 de ani. Portalul Moldova Curată a scris anterior că dosarul penal pe numele său a fost pornit în baza unui denunţ al unei persoane, care a declarat că Arnăut ar fi pretins câteva mii de euro pentru a anula decizia primei instanţe şi a emite o sentinţă mai blândă într-un caz penal. Judecătorul le-ar fi spus însă procurorilor că ar fi nevinovat.

Nu este pentru prima dată când Sergiu Arnăut ajunge în atenţia opiniei publice. Acum 5 ani, Centrul de Investigaţii Jurnalistice a scris despre faptul că judecătorul locuieşte într-un imobil din capitală cu trei etaje, garaj şi construcţii accesorii, înscris în acte pe numele soţiei, pe care nu-l indicase însă în declaraţia de avere. În urma investigaţiei, CNA şi Procuratura Anticorupţie au iniţiat un control şi au descoperit că oficial, magistratul şi soţia sa erau divorţaţi, deşi locuiau în aceeaşi casă.

Doi ani mai târziu, reporterii Jurnal TV au realizat o investigaţie în care au demonstrat că judecătorul locuieşte în casă şi se ocupă de reparaţia ei. Atunci fosta Comisia Naţională de Integritate a pornit un control la sesizarea postului nostru de televiziune. În urma acestuia, membrii CNI au decis să transmită dosarul Procuraturii Generale pentru a fi examinat sub aspectul falsului în declaraţii, dar procurorii au clasat cazul.