„De la ultimul meu interviu am primit vreo 10 ameninţări din vreo 10 locuri diferite, că te aşteptăm să te tăiem, aşteptăm să te omorâm. Înţelegeţi, eu sunt conştient că unele lucruri se întâmplă sau se vor întâmpla. Eu sunt pregătit pentru orice, dar adevărul este acesta. Aşa că dacă Vlad Plahotniuc, prin intermediul cuiva, intervine asupra unor hoţi ca să ajungă până la mine, ca să mi se dea fel de fel de ameninţări, eu îi transmit un mesaj: în viaţa asta eu nu mă tem nici de dracu, nici de Dumnezeu. Noi pe pământ o să murim toţi, când o să fie”, a spus Proca, în timpul unei intervenţii la „Cabinetul din Umbră”, la Jurnal TV.

„Despre ceea ce îl vizează pe domnul Plahotniuc - el spune că asta e o aberaţie. Nu-i nicio aberaţie, e un lucru adevărat. Cu ceea ce am spus eu şi cu ceea ce mai urmează să spun, o să ajungi la ziua în care să nu ai unde te feri de „nevinovăţia ta”, pentru că tu chiar eşti vinovat, e vinovat şi Pisatel şi toată gaşca asta din cauza căreia eu mi-am luat 21 de ani”, a mai spus Proca.

Totodată, acesta a spus că şi cumnatul său se află în puşcărie nu pentru că ar fi săvârşit ceva, ci pentru ca, prin intermediul lui, să poată fi constrâns Proca.

„Da, el într-adevăr în trecut a avut nişte neînţelegeri cu nişte articole penale, dar şi în primul caz şi în al doilea caz au fost decizii în instanţă în care dosarele au fost încheiate. A fost făcută pace între părţile vătămate şi făptaşi. Deci, faptele prescrise după 6 şi, respectiv, 7 ani să le redeschizi şi să le dai alt statut de învinuit, să le pui din faptă cu tentă uşoară în faptă cu tentă grea şi să motivezi asta, după o decizie, e un abuz serios.Când s-a considerat că nu mă poate constrânge şi au văzut că eu nu vreau să le fac jocul, nu au ţinut cont de nimic, pur şi simplu au mers pe capul lui. S-a dat comanda de sus ca prin metoda asta să poată să mă cânstrângă pe mine. Ceea ce a făcut omul acesta, el a făcut o greşeală, el s-a aflat într-o casă de toleranţă unde se odihneau nişte oameni implicaţi, din justiţie, pe care el îi ştie, de lucrurile acestea se ştie. Lucrurile pe care le mai ştie el la viaţă tot nu-s pe placul cuiva, dar băiatul nu are nicio vină. Atunci când de sus se dă comanda şi mai ales când vine comanda de la Plahotniuc nu se mai ţine cont că e om, că e echipă sau cine e. Pur şi simplu se merge pe cap şi se străduie să distrugă omul”, susţine killerul Proca.

„Acum mai nou am înţeles că partea vătămată a mea, adică Gherman Gorbunţov, dă nişte interviuri. Mie mi se transmite, lumea mă ţine la curent. Ştiţi, jocul acesta a luat o amploare nebună. Eu nu că nu mai vreau să mai vorbesc. În momentul în care merge vorba despre sume de bani colosale nu se mai ţine cont cine pe cine a vrut să omoare, cine pe cine a comandat. Este un dosar în desfăşurare cu subiect şi predicat, cu puncte şi virgule şi scrie de la cap până la coadă cine, ce şi cum am făcut. Nu le mai pot dezvălui acum. Că sunt multe care nu se dezvăluie la mijloc - unu. Doi la mână - dacă Gherman Gorbunţov vrea să ştie care-i treaba, treaba lui e la dânsul în ţară. Că am înţeles că de curând a revenit în ţară. Vreo câţiva ani în urmă, eram sigur că lui erau să-i dea vreo 15-20 de ani. Ei, acum vedeţi că treburile s-au mai schimbat. El vine acum să-şi pună la punct toate treburile lui care erau întunecate în trecut, iar acum s-au luminat. Dar nu-i de mirare, când este vorba de nişte sume de te doare capul”, a mai spus Proca, la Jurnal TV.