VIDEO

Cei trei gardieni cercetaţi în dosarul Brăguţă rămân în arest la domiciliu încă 30 de zile

Cei trei gardieni cercetaţi în dosarul Brăguţă rămân în arest la domiciliu încă 30 de zile
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 07.11.2017 20:16
Trei gardieni cercetaţi penal în dosarul Andrei Brăguţă, tânărul care a murit în condiţii suspecte în Penitenciarul 16 Pruncul, vor mai sta 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi în cadrul unei şedinţe la care au fost examinate mai multe cereri, atât din partea apărării, cât şi din partea acuzării.

La începutul şedinţei, avocaţii celor trei poliţişti au solicitat ca acestora să le fie modificată măsura preventivă, din arest la domiciliu, în control judiciar, însă cererile lor au fost respinse. Instanţa a admis demersurile acuzatorului de stat.

O altă cerere examinată astăzi s-a referit la dreptul jurnaliştilor de a se afla în sala de judecată pe durata procesului.

Menţionăm că patru deţinuţi sunt învinuiţi că l-au torturat şi supus tratamentelor inumane pe Andrei Brăguţă, iar trei poliţişti sunt acuzaţi că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă. Procurorii continuă urmărirea penală în cazul altor zece inspectori de la Direcţia de Poliţie Chişinău, care ar fi implicaţi în acest caz. Totodată, acuzatorii de stat au iniţiat cauze penale pentru exces de putere şi încălcarea regulilor de acordare a asistenţei medicale. Amintim că Andrei Brăguţă a fost reţinut la mijlocul lunii august pentru că s-ar fi certat în trafic cu un echipaj de patrulare, care îl urmărea pentru că ar fi încălcat Regulamentul Circulaţiei Rutiere. La câteva zile de la reţinere, tânărul de 32 de ani a murit în penitenciar.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI