Astăzi urma să înceapă examinarea în fond a cauzei şi să fie audiaţi martorii, însă nu a fost posibil, întrucât avocatul inculpaţilor s-ar fi îmbolnăvit. 
Potrivit avocatului jurnalistei Nadejda Roşcovanu, şedinţa de judecată a fost amânată tocmai până în luna ianuarie a anului viitor.

„Din motivul absenţei avocatului s-a amânat iarăşi şedinţa pentru altă dată. Şedinţa următoare a fost stabilită deja pentru ianuarie 2018. Dacă nu se mai prezintă, instanţa de judecată a dispus ca să fie asiguraţi inculpaţii cu avocaţi din oficiu. Urmează să fie stabilit care este motivul absenţei de astăzi, dacă a fost sau nu justificată. Clienţii avocatului au invocat că acesta s-ar fi internat într-o instituţie medicală”, a afirmat avocatul Vadim Vieru.

Amintim că fotoreportera „Jurnal de Chişinău”, Nadejda Roşcovanu, a fost bătută pe 19 iunie în plină stradă de proprietarul şi vânzătoarea unei gherete din sectorul Ciocana. Asta după ce jurnalistei i-a fost vândut un corn cu termenul expirat de trei luni.

Atunci când Nadejda Roşcovanu a cerut explicaţii, angajata a refuzat să-i răspundă, iar după ce ea a fotografiat produsul alimentar expirat, a fost luată la bătaie. Cei doi inculpaţi au lovit-o cu brutalitate şi au târât-o pe jos minute în şir, până când mai mulţi trecători s-au implicat.

Deşi incidentul a fost filmat şi există martori, proprietarul magazinului a respins acuzaţiile şi a spus că jurnalista ar fi adus cornul vechi din afară. Totuşi, în urma unor verificări efectuate de inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, în gheretă au fost găsite mai multe alimente expirate sau păstrate în condiţii improprii.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă o amendă de până la 27 de mii de lei sau cinci ani de închisoare.