Venera Gasparean povesteşte că imediat după ce fiul ei David a fost condamnat la închisoare, în luna iunie a acestui an, Radu Cijicenco a profitat de vulnerabilitatea familiei şi le-a promis că va obţine achitarea lui David Davitean în apel. Astfel, le-a cerut să semneze un mandat pentru a-l vizita la închisoare pe Davitean.

Imediat ce s-a văzut cu actele semnate, Cijicenco a dispărut şi nu a mai răspuns la apeluri, mai spune Venera Gasparean.

Venera Gasparean a publicat şi înregistrarea unei convorbiri telefonice cu Radu Cijicenco care ar fi avut loc imediat după condamnarea lui David Davitean. Femeia spune că atunci când pomeneşte de Plahotniuc şi Constantin Botnari, Cijicenco îi spune în şoaptă să nu rostească aceste nume.

Venera Gasparean şi avocatul ei au mai prezentat o înregistrare audio în care Cijicenco ar confirma că mandatul semnat se referă strict la dosarul lui David Davitean.

Avocatul famliei mai spune că mandatul pe care Cijicenco l-a obţinut prin şiretlic vizează doar dosarul lui David Davitean şi nu are nicio legătură cu vizita pe care aceasta a întreprins-o la închisoarea Jilava unde este deţinut Vitalie Proca. Radu Cijicenco a insistat zilele trecute că a semnat acel mandat cu familia Davitean în noiembrie 2016, înainte de a pleca la Jilava. În momentul în care reporterul nostru i-a comunicat că în ştirea de la Publika apare şi un exemplar al mandatului datat cu noiembrie 2017, acesta s-a arătat profund surprins şi a declarat că nu poate fi adevărat, deşi pe imagini apare clar data - 29 noiembrie 2017.